• Nyhed – OFS Fitel Denmark

    Nyhed – OFS Fitel Denmark

    Opgaven omfatter udførelsen af ventilation, køl og VVS-arbejder i Udtrækningstårn 2 med tilhørende kontorer i de nye bygninger til en samlet værdi på ca. 25 mio. kr.

OFS Fitel Denmark – verdens ledende fiberkabelproducent – vil have E. Klink til at genoptage 18 år gammelt ventilationsprojekt

Dot com-krisen standsede det ambitiøse projekt

Tilbage i år 2000 var E. Klink 2/3 færdig med et større ventilationsprojekt for det daværende Lucent Technologies, som siden blev overtaget af den verdenskendte japanske producent af optiske fibre og fiberkabler – OFS. Det omfattende projekt til 35 mio. kr. bestod bl.a. i at etablere et helt nyt ventilationsanlæg i et udtrækstårn, der skulle fremstille fiberoptiske kabler på den danske fabrik i Brøndby.

Men så bristede IT-boblen, og dot com-krisen var en realitet. Efterspørgslen på fiberoptiske kabler faldt drastisk inden for meget kort tid. Ledelsen besluttede derfor, at den fiberoptiske produktions-enhed ikke skulle færdiggøres, og dermed blev ventilationsprojektet også standset brat.

Nye tider og rivende udvikling

Men nu er det nye tider med en helt eksplosiv udvikling inden for IT-teknologi og dermed stigende efterspørgsel på optiske fiberkabler. Ledelsen i OFS Fitel Denmark har derfor i 2017 besluttet at genoptage færdiggørelsen af det skrinlagte projekt.

Kundeloyalitet ud over det sædvanlige

I den forbindelse kan vi med nogen stolthed oplyse, at E. Klink – som gennem mere end 25 år er kommet på fabrikken i Priorparken – er blevet udvalgt som entreprenør til at færdiggøre projektet.

Opgaven omfatter udførelsen af ventilation, køl og VVS-arbejder i Udtrækningstårn 2 med tilhørende kontorer i de nye bygninger til en samlet værdi på ca. 25 mio. kr. Selve ventilationen udgør ca. 10 mio. kr. Der er tale om en partnerlignende aftale, hvor E. klink er medprojekterende sammen med Balslev Rådgivende Ingeniører.

Ventilationsopgaven er noget kompliceret og omfatter en del renrum, som bl.a. skal sikre, at produktionen af fiberkablerne sker i fuldstændig rene omgivelser og i filtreret luft.

Sagen forventes at være færdig i sommeren 2018.